Lokal kunstner med stor anerkendelse

Kunstneren Anne Juul Chrstophersens malerier har ikke en facitliste, tværtimod kan beskueren udlede meget af dem.

Anne Juul Christophersens kunst kan man altid genkende.
Hendes stil er unik. På samme tid tilhører hun den gruppe af hastigt fremadstormende kvindelige danske malere, lige under eller omkring de 40 år, som maler figurativt og som i den grad har indtaget den danske kunstscene gennem de sidste år.
I marts måned åbnede en ny udstilling i Gallerie Rasmus i København, hvor hun præsenterede sin nye bog ‘In the eyes of the beholder’.

Anne Juul Christophersen igang med at male et maleri
Anne Juul Christophersen igang med at male et maleri

Bogen skal bl.a. fungere som Anne Juul Christophersens præsentationsmateriale til interesserede kunder og gallerier, både i Danmark, men også rundt i verden. For eksempel Europa, hvor Anne allerede udstiller i både Sverige og Norge og skal udstille i Holland til efteråret.
Derfor er bogens tekst, der er skrevet af kunstanmelder på Politiken Trine Ross, både på dansk og engelsk.
– Jeg er glad for at Trine har skrevet teksten i min bog, for det er et skulderklap til mig og min kunst, at en så kompetent person skriver godt om mine malerier, fortæller Anne Juul Christophersen.
Når en beskuer kigger på et af Annes malerier er det op til den enkelte person at komme frem til en konklusion på, hvad det er som opleves ved det. – Jeg har ikke en facitliste, tværtimod giver jeg flere muligheder, for at beskueren selv skal fortælle historien i maleriet færdig, forklarer Anne.
Det at være kunstner og samtidig bosat i Sønderjylland er ikke altid det letteste hverv, for det kræver anerkendelse og hårdt arbejde, at komme frem i kunstens verden.
Anne Juul Christophersen er netop gået i gang med at bygge et nyt atelier på hjemmeadressen. Det ender med at blive på godt 100 m2 og planen er at der også skal afholdes workshops og inspirationskurser. Der vil også blive mulighed for kurser med overnatning i nærområdet, for at give en totaloplevelse.
Den netop overståede udstilling i Gallerie Rasmus, blev godt modtaget. Blandt andet har redaktøren for Kunstavisen, Tom Jørgensen kaldt udstillingen for ‘rasende flot’.
Læs mere om Anne Juul Christophersen på hendes hjemmeside

Historien blev bragt i Lokal-Bladet Budstikken onsdag den 6. april 2011