Mathildes første gang som musiker på Kløften Mathilde Falch lader op til koncerten i Kløften, med at spille lidt for sig selv - og Haderslev.

Mathildes første gang som musiker på Kløften

Mathilde Falch varmer op på Kløften Festival
Mathilde Falch lader op til koncerten i Kløften, med at spille lidt for sig selv – og Haderslev.

Mathilde Falch har for flere år siden været gæst på festivalen. I 2012 stod hun for første gang selv på scenen.

For Mathilde Falch har musik fyldt meget igennem hele hendes liv. hun fortæller at den far musikken til tider har været omdrejningspunktet i hendes barndomshjem. Mathilde er datter af musiker og skuespiller Michael Falch
Mathilde sidder i en sofa bagved de to telte som udgør teltscenen og pubscenen på Kløften og gør klar til sin første optræden på festivalen.
– Jeg har hørt meget godt om festivalen og jeg har glædet mig meget til at komme her og spille, fortæller hun.
Hun har tidligere været i Kløften, det var dog som gæst. Mathilde der har to søstre, fortæller videre at de alle tre har fundet deres respektive kærester i området.

Distancen
Selvom Mathilde i sin far har en stor hjælp i musikken, prøver hun at distancere sig selv fra ham. Hun er udmærket klar over at hun vil blive sammenlignet med sin far.
– Jeg er udmærket klar over at jeg bliver sammenlignet med min far, vi skriver jo begge på dansk. Men jeg har min egen måde at skrive på, som en ung pige med tanker på livet, forklarer Mathilde.
Hun synes det er dejligt at hun er ved at etablere sig selv.
En anden indgangsvinkel hun tager til sammenligningen er, at uanset hvilket navn man har, så skal musikken være god. Hvis ikke den er det, så kommer man ikke frem.
Mathilde ser ikke hende selv og Michael som kollegaer, de er familie, hvor hun samtidig har en “ven hun kan ringe til”. Det er hvad
enten det drejer sig om regnskab, indkøb af udstyr eller andre spørgsmål.
– Ja han er der hvis jeg har brug for hjælp, fortæller hun.

Fire år

Mathilde Falch med band på Kløften Festival
Mathilde med bandet på scenen

I januar 2008 udgav Mathilde Falch sin første single. Samme år oprettede hun sit eget pladeselskab og begyndte at samle et band.
I 2010 udkom hun med et minialbum og i foråret i år kom så den første plade “Lad Mig Gå Fri”.
– Jeg synes det er en rar måde at bygge det op på, det at lave noget musik for at komme ud og spille det.
Så er det bare man skal gøre det så godt at folk begynder at snakke om det og dermed kommer der flere for hver gang, fortæller Mathilde.

Følg Mathilde på hendes facebook side