Ny single fra Amalie Thørholm Amalie Thørholms nye single udkommer på fredag den 29. januar Foto: Pressefoto

Ny single fra Amalie Thørholm

Den karismatiske sanger og sangskriver Amalie Thørholm er nu klar med ny musik, når singlen ‘Lilli’ rammer streamingtjenesterne og radiokanalerne d. 29. januar 2021. 

‘Lilli’ er sidste single fra Amalies anden EP. En EP, der har fået navnet ‘Blinde Vinkler, og som også udkommer 29. januar.  

Sangen handler om at være til stede i livet, mens det sker – og det er nemmere sagt end gjort, erkender den 27-årige nordjyske sangskriver. 

Det med at være i nuet er jo noget, vi siger til os selv og andre hele tiden, men for de fleste og mig selv inklusiv er det bare svært. Vi tænker mest på i morgen og også lidt på i går, og det efterlader kun lidt plads til livet i momentet. Ligesom Lilli i sangen, vil man bare derhen, hvor solen skinner, og man løber sig selv halvt ihjel og overser al magien i de blinde vinkler, fordi man ikke tager sig tiden til at se sig om”. 

I sangen er det månen og en højere magt, der prøver at vise Lilli “det store i det små”, som en tekstbid fra sangen så poetisk beskriver det, men Amalie Thørholm ønsker at nå særligt ud til de unge med en erfaring, hun selv har gjort sig:

Jeg øver mig hele tiden i at se værdi i de små ting, fordi det er der, man finder muligheden for at glemme sig selv og derved rigtig blive sig selv. Det lyder lidt højtravende, men den er jo go’ nok”, griner Amalie. 

Man fornemmer, at Amalie Thørholm med sangen ‘Lilli’ lader lytteren komme et lag dybere ind, end hvad vi ellers har hørt fra den poppede singer/songwriter. Arrangementet er enkelt, stemmen nærmest nøgen og det samlede udtryk er legende, dragende og tidsløst. 

Med singlen følger en musikvideo produceret af filmproducer Anders Hestbek. I videoen medvirker, udover Amalie, den kun 12-årige balletdanser Wilma Skinbjerg fra Aalborg, der på fremragende vis fortolker sangens budskab i sin dans. 

Et opløftende og særdeles spændende udspil, som Amalie Thørholm slår hul på 2021 med. 

Herunder kan du høre en podcast med Amalie, lavet af Haderslevspuls